Kastelendag

Op 22 april 2019 is ter ere van 800 jaar Baarlo weer een Kastelendag Baarlo. Na tijdens de eerste Kastelendag in 2014 vooral het bezoeken en bezichtiging van de kastelen centraal stond, is nu gekozen voor 'verdieping' naar het verleden. De Middeleeuwen staan centraal bij de activiteiten die bij de 4 kastelen én de Uitkijktoren aan de Maas georganiseerd worden. Het voorlopige programma voor Tweede Paasdag, van 10.30 - 17.30 uur, ziet er als volgt uit: 

Bij kasteel d’Erp: Middeleeuws Ridderfestijn met kampement, oude ambachten; speciaal food en 2 bestormingen kasteel d’Erp (a la Karel de Stoute in 1473) ondersteund door kanon van de Schutterij. Ook Watermolen open en Historische Wasdemonstratie bij D Sprunk.

Bij kasteel De Raay: boogschieten, film Baarlo Steengoed!, demonstraties en workshops zwaardvechten en schminken voor de jeugd.

Boogschieten: word jij de nieuwe Robin Hood of Willem Tell op Kastelendag Baarlo? Heeft je al eens geschoten met een echte handboog?Vast wel wel eens gezien op TV, in de bioscoop en toen gedacht dat ziet er makkelijk uit, dat kan ik ook. Iedereen heeft nu de kans om het eens echt te proberen.
Het Team Haagse Schutters is op 22 april vanaf 10.30 uur aanwezig op kasteel de Raay om te helpen met de eerste beginselen van het boogschieten.
Man, vrouw, kind, linkshandig, rechtshandig (of onhandig) 8 jaar oud of 108 ? Ze hebben voor iedereen een passende boog en helpen je graag.
Kom op tijd oefenen, want dan kun je mogelijk later op de dag nog helpen met de bestorming van kasteel d'Erp!

Bij kasteel De Berckt: 'grote' roofvogelshow, Middeleeuws golf, jachthoornblazers. Muzikale bijdrage orgelman en optreden Jalouze .

Bij kasteel Scheres: Shinkichi Tajiri Estate presenteert: FERDI. Voorstelling over Ferdi Tajiri uit 1955, ingeleid door dochters Giotta en Ryu en omlijst door speciaal gecomponeerde en live gespeelde muziek door Martijn Alsters en Willem Tanke. Deze locatie is beperkt toegankelijk, tot maximaal 400 personen. De voorstelling draait om 11.00 uur; 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen zijn de beeldentuin en de filmvoorstelling alleen toegankelijk op vertoon van een toegangskaart met time-slot. Toegangskaarten alleen verkrijgbaar op voorintekening. Via https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=SBL203487 of bij VVV-winkels in de regio. Voor uitgebreider info zie bijgaand document.

Bij Uitkijktoren: ringsteken op de fiets voor m.n. de jeugd. Door 4 poorten, de 4 kastelen voorstellend, proberen 4 ringen aan een lans te 'rijgen' met op het einde een 'fotoshoot'!

Muzikale ondersteuning en (deels) passende catering zal ook niet ontbreken. 

----------------------------------------------

Vervoer bezoekers tijdens Kastelendag Baarlo.

Gaat niet door omdat huifkarren niet op de Napoleonsbaan mogen van de Provincie.

Met aanstelling van verkeersregelaars, instelling van parkeerverboden op gedeelten van de route en eenrichtingverkeer op andere gedeelten wordt alles verkeersveiliger gemaakt.

Nadere informatie volgt.

--------------------------

Kastelendag Baarlo wordt mede mogelijk gemaakt door.

          

--------------------------

Kastelendag Baarlo 2014

Baarlo, een van de elf kernen van gemeente Peel en Maas, heeft op cultureel en toeristisch gebied veel te bieden. Dit wordt onderschreven door een mooi groen hart met watermolen, wasplaats, parkbos en kasteelweide en twee door het dorp meanderende beken.
Stichting Baarlo Leeft! streeft ernaar om de leefbaarheid in haar kern te verbeteren door o.a. deze kwaliteiten van Baarlo beter voor het voetlicht te brengen.
Een voorbeeld daarvan is de organisatie van het Theater op Straat festival in het mooie centrum, dat nu al 5 jaar een groot succes is.
Ook is Baarlo rijk aan 4 mooie kastelen, al vele jaren door onze gemeente aangegeven middels een groot bord langs Napoleonsbaan: Kastelendorp Baarlo.

Om dat te promoten werd op 21 april 2014 een heuse Kastelendag georganiseerd, opgeluisterd met diverse demonstraties en activiteiten. Het was een groot succes. Duizenden mensen bezochten die dag Baarlo en haar kastelen.


 

 

 

 

Top