Kastelendag

Kastelendag Baarlo op 2e Paasdag is een doorslaand succes geworden. Door bijna 3000 bezoekers werden onder stralende weersomstandigheden alle acts en activiteiten goed bezocht en gewaardeerd. Zie de fotocollega. Bij de uitkijktoren zijn alle aan het ringsteken deelnemende kinderen op de foto gezet en allemaal op deze site te bewonderen.

----------------------------------------------

Ter ere van 800 jaar Baarlo: Kastelendag Baarlo annex middeleeuws festijn: Paasmaandag, 22 april 2019 van 10.30 tot 17.30 uur. Voorverkoop passe-partouts nog tot 15 april!

Tijdens de 1e Kastelendag in 2014 stond vooral het bezoeken en bezichtigen van de kastelen centraal. Nu is gekozen voor 'verdieping' naar het verleden. De 4 kastelen en ook de uitkijktoren aan de Maas vormen nu vooral het decor van een middeleeuws festijn met een grote diversiteit aan activiteiten, waarbij o.a. ridders niet mogen ontbreken.

Met dank aan de hulp van de uitbaters en/of bewoners van de kastelen, kunnen we voor u deze prachtige Baarlo-promotie dag organiseren. Daarbij gesteund door gemeente, provincie en niet te vergeten Edelsmid Tonny Silvrants en Shinkichi Tajiri Estate.

Hopelijk geniet u ervan en mogen we u na vandaag nog vaker begroeten in Baarlo, want er is nog zoveel meer te zien en te beleven. VVV-Baarlo, Grotestraat 16a, wijst u graag de weg naar de leukste/mooiste plekjes in en rond Baarlo.

Entree: kaartverkoop (tot 15 april) aanstaande:

Entreekaarten zijn alleen te koop als passe-partout voor 4 locaties. Kasteel d’Erp; Chateau De Raay, kasteel en golfclub De Berckt en Uitkijktoren  Via https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=SBL203487 of bij VVV-winkels in Noord-Limburg.

Voorverkoop 16 jaar en ouder: 7,50 euro p.p.
kinderen/jongeren tot 16 jaar: 6 euro p.p.

Kinderen tot 6 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.
Nb: kasteel Scheres bezoek alleen via voorverkoop; of er moeten nog kaarten over zijn.

Na 15 april is de prijs van het passe-partout 10 euro p.p. voor volwassenen en 7,50 euro p.p. voor personen van 6 tot 16 jaar. Kinderen tot 6 jaar gratis entree. 

Dagkassa op 22 april: vanaf 10.00 uur verkoop passe-partouts te koop bij VVV-winkel. Vanaf 10.15 uur bij entrees van kasteel d’Erp aan Baron van Erplaan; Kasteel de Berckt aan De Berckt 1 en Château De Raay aan Raayerveldlaan 6 (voor en achter).

Route langs de 4 kastelen en de uitkijktoren is bewegwijzerd. Eenrichtingverkeer, met de klok mee! De Kastelendagroute bordjes volgen is raadzaam, want die is bewegwijzerd.
Bezoek VVV-winkel voor meer info. Daar is ook nadere info over Kastelendag te verkrijgen en entreekaarten verkoop. Nb: VVV-Baarlo is ook het adres voor een herinneringssieraden, Baarlose kasteelbonbons of een ander leuk souvenir.

Parkeren: gelegenheid tot parkeren is aanwezig. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen.

Programma Kastelendag Baarlo:

Wie is de blauwe Ridder van Baarlo?
Tijdens Kastelendag wordt speciaal voor kinderen van 7- 10 jaar een spel aangeboden dat met de smartphone wordt gespeeld. Heel eigentijds dus! Het spel is samengesteld door EVM productions Son. Tijdens Kastelendag hangen bij de kastelen en de watermolen posters zoals bijgaand. De poster geeft met een daarop aanwezige URL en QR-code toegang tot de 'app' waarmee het spel wordt gespeeld. Op elke locatie die je bezoekt los je enkele vragen op die met de historische plek te maken hebben. Vooral goed om je heen kijken en speuren. Het spel kun je die dag samen met mamma en pappa of oma en opa spelen. Uiteindelijk wanneer alle vragen goed zijn beantwoord, verklapt de blauwe ridder zijn naam. Met het antwoord kun je vervolgens naar VVVBaarlo. Samen met ook je entreebewijs van Kastelendag, geeft dit recht op een leuke verrassing! 
PS: kan ook nog na Kastelendag. Zolang voorraad strekt!

Per locatie:

Kasteel d'Erp

Middeleeuws Ridderfestijn: middeleeuws dorp/kampement en oude ambachten uit die tijd. 

Bestorming kasteel d’Erp (zoals Karel de Stoute in 1473): 13.00 en 16.00 uur. Ondersteund door schutterij St. Antonius & St. Petrus met hun kanon.

Donderelf, muziek en verteltheater: (op binnenplaats kasteel d’Erp): 11.00; 12.00; 14.00; 15.00; 17.00 uur. (als enige locatie helaas niet rolstoel toegankelijk)

Historische Wasdemonstratie bij wasplaats De Sprunk: 12.00 en om 15.00 uur.

Watermolen open en in bedrijf: 10.30 tot 17.30 uur

Kasteel De Raay

Boogschieten met echte handboog. Van 10.30 – 17.30 uur.

Film over Beeldhouwsymposium Baarlo Steengoed! (door Beeldwerk en Omroep P&M). Doorlopende voorstelling in ‘Hofkamer’.

Schminken in de 'rode Stijlkamer' door Beau Vital.

Workshop zwaardvechten: elk vol uur vanaf 13.00 uur.

Speerwerpen: elk halve uur vanaf 13.30 uur.

Optreden zangkoor Doeën Beejein, van 12.00 – 15.00 uur

Optreden bigband Nice Company, van 15.00 – 17.30 uur.

Kasteel De Berckt
Middeleeuws straattheater: Theater van de Droom, act ‘De Nar’. Voorstelling om: 10.45; 13.00; 14.00; 16.00 en 17.00 uur (op binnenplaats)

Roofvogelshow: 11.30 uur en 15.00 uur. (rechts achter kasteel) Demonstratie, informatie en  ‘fotoshoot’ optie. Show van 45-60 minuten, beide keren ingeleid door Jachthoornblazers, die ook tussendoor zullen spelen.

Orgelman (op binnenplaats) die u vermaakt en de weg wijst.

Golfclub De Berckt: Golfspel Middeleeuwse stijl! Bij golfclub De Berckt (naast het kasteel).      Muziek: vanaf 13.30 uur regelmatig optreden van Jalouse (easy listening).

Uitkijktoren Baarlo

Ringsteken op de fiets. Deelnemers krijgen hier de kans om door 4 kasteelpoorten, als het ware de 4 kastelen  te ‘bestormen’, al rijdend op de fiets door die poorten. Bij elk ‘kasteel’ moet geprobeerd worden een ring aan een lans te rijgen. Op het einde van deze uitdaging wacht iedere deelnemer een ‘fotoshoot’ als beloning en ook nog een 'koele' traktatie.

Om het een echte belevenis te laten zijn krijgt iedere deelnemer voor de bestorming naast een lans ook een ridderhesje en een helm als ‘aankleding’. 

Kasteel Scheres: (alleen met aparte toegangskaart)

 In samenwerking met het Eye Filmmuseum presenteert de Shinkichi Tajiri Estate: FERDI, een film die Shinkichi Tajiri in 1955 in Parijs maakte over zijn tweede vrouw, de beeldhouwster Ferdi (1927-1969) en haar werk. Deze zal begeleid worden door een nieuw gecomponeerd muziekstuk van Martijn Alsters en Willem Tanke, die live ten gehore gebracht zal worden. De inleiding wordt verzorgd door de dochters Giotta en Ryu Tajiri.

 Deze locatie is beperkt toegankelijk, tot maximaal 400 personen. De voorstelling draait om 11.00 uur; 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen zijn de beeldentuin en de filmvoorstelling alleen toegankelijk op vertoon van een toegangskaart met time-slot. Toegangskaarten alleen verkrijgbaar op voorintekening. Via https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop3.0/?o=SBL203487 of bij VVV-winkels in de regio. Voor uitgebreider info zie bijgaand document. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

We wensen u veel plezier en mocht u achteraf nog vragen en/opmerkingen hebben, stuur deze dan naar: baarloleeft@baarlo.nl

Zie ook: www.baarloleeft.nl en www.facebook.com/baarloleeft.nl

Veel plezier in Baarlo!

Kastelendag Baarlo wordt mede mogelijk gemaakt door:

         

Top