KnopenLopen Baarlo

Na het succes van de landelijke fietsknooppunten werd enkele jaren geleden in de gemeente Peel en Maas het wandelroutenetwerk in gebruik genomen. Met een bij VVV Baarlo verkrijgbare kaart kun je met behulp van knooppunten je eigen wandelroute samenstellen. Op de kaart staan de afstanden vermeld tussen de verschillende knooppunten. In Baarlo staan 3 startborden: op de Markt, bij de Koeberg en Chateau De Raay. De werkgroep KnopenLopen Baarlo organiseert wandelactiviteiten om het KnopenLopen levendig te houden.

Zondag 20 mei 2018 Smakelijk WandelRondje

Zondag 20 mei 2018 hebben we ons 6e en tevens laatste Smakelijk WandelRondje georganiseerd. De koek is op....  We kijken terug op een geslaagde tocht. Deze keer hebben we gekozen voor 2 routes: een route van 5 km en een van 10 km. In totaal hebben er 119 wandelaars deelgenomen. Voor de eerste trek onderweg kon men een appel van Stappers Fruit meenemen. Onderweg kon men genieten van een ijsje van IJskar Eigenwijs, lekkere soep (gesponsord door COOP Baarlo) bij de watermolen in Hout-Blerick, bij golfclub  De Berckt een heerlijke koude schotel van Ron en José Coenen Catering. Bij deze koude schotel ook ingrediënten van Crienen Komkommers, Gubbels Paprika's en tomaatjes, snackworteltjes van de COOP, picknickeieren van Cootjans en aardbeien van Manders. De 5 km lopers mochten dóór Kasteel De Berckt lopen. Erg leuk! Bij terugkomst in De Engelbewaarder stond traditioneel een welverdiende kop koffie/thee mét Baolderse Kook te wachten. Alle sponsoren hartelijke dank!

We danken iedereen die de afgelopen jaren enthousiast heeft deelgenomen aan onze tochten. We kijken er met plezier op terug.

Kijk ook op http://knopenlopenbaarlo.wixsite.com/knopenlopenbaarlo/programma

Een overzicht van de eerder georganiseerde tochten:​

KerstWandelRondje 26 december 2017

‘Hoe overleef je Kerst”? Dit jaar 3 zondagen aan één stuk…. 

Wat begon als een druilerige 2e Kerstdag werd gelukkig alsnog een zalige kerstdag! Zo’n 75 fanatieke wandelaars hebben de bossen van Baarlo getrotseerd en genoten van een mooie wandeling. Voor degenen die wat later zijn gestart, waren sfeervolle lichtjes op de route geplaatst. Onderweg werd men getrakteerd op een heerlijke wafel, glühwein of chocomel. Na afloop kreeg men in de blokhut nog lekker warme soep en een broodje. De soep werd gesponsord door COOP Baarlo, waarvoor hartelijke dank.


Zondag 21 mei 2017 5e Smakelijk WandelRondje in Baarlo. 

Onder fantastische weersomstandigheden meldden zich 159 wandelaars vanaf 11 uur bij de Engelbewaarder in Baarlo, het startpunt voor deze wandeling van ongeveer 13 kilometer. 

De wandelaars kwamen niet alleen uit Baarlo, maar ook uit o.a. Sevenum, Venlo, Horst, Beesel, Maasbree en Meterik en zelfs Zwijndrecht!

Tijdens de wandeling kwamen de deelnemers vaak onbekende verborgen plekjes in Baarlo tegen en kregen ze lekkere hapjes aangeboden door de Baarlose bedrijven:  Groenteboerderij v.d. Eertwegh, Marc Fleuren De Echte Bakker, Ron en José catering, IJssalon Eigenwijs, De Kaasboer met de Rode Pet, Camping De Ulend.

Op het menu stonden koude schotel, een smoothie met o.a. asperges en aardbeien, kaas, tomatensoep, ijs en als laatste, traditioneel, een stukje Baolderse Kook.

De eerste wandelaars waren na ruim 2½ uur weer terug bij het vertrek, waar ze op het nieuwe  terras nog konden napraten onder het genot van koffie of thee met Baolderse Kook.

Iedereen was heel tevreden over deze vijfde smakelijke wandeling door Baarlo.

We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en graag tot de volgende keer bij een nieuw Smakelijk WandelRondje Baarlo, dan door een ander deel van Baarlo met natuurlijk weer een verrassende wandeling met hapjes.

2016: zondag 26 december

KerstWandelRondje
 
's Morgens nog wat regen... maar 's middags prima weer voor een lekkere wandeling! We mochten zo'n 145 deelnemers verwelkomen. Zowel de startlocatie als de route waren geheel in kerstfeer met kerstbomen, - ballen, sfeervolle verlichting en klanken. Tijdens deze wandeltocht kregen de deelnemers o.a. een lekker glaasje glühwein of chocomel, wafels, een broodje geserveerd De iets avontuurlijkere wandelaars gingen zo laat mogelijk van start, zodat ze optimaal konden genieten van een sfeervol verlicht bos.
 

2016: zondag 22 mei
Smakelijk WandelRondje Baarlo

KnopenLopen Baarlo kijkt terug op een geslaagd Smakelijk WandelRondje 2016, dit jaar voor de 4e keer.

130 deelnemers, jong en oud, hebben op zondag 22 mei kunnen genieten van een culinaire wandeling door het centrum en het buitengebied van Baarlo. Tijdens de wandeling van ruim 10 km.  kregen de deelnemers allerlei lekkers aangeboden, afkomstig van Baarlose bedrijven:

Een gezond appeltje van MiniTree, aspergesalade met viooltjes van Wim Hendriks planten, een lekkere komkommersalade met dille van José en Ron Coenen Catering (voorheen 't Eppelke), een fris bolletje ijs van Eigenwijs Ambachtelijk IJs, een loempiaatje bij Wok Baarlo, een kwarkbolletje van Bakkerij Broekmans. De eerste wandelaars waren na ruim 2 uur weer terug bij het beginpunt in MFC de Engelbewaarder, waar men nog kon napraten onder het genot van een heerlijk stukje Baolderse Kook van de Echte bakker Marc Fleuren niet.

We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en graag tot volgend jaar bij ons eerste lustrum van het  Smakelijk WandelRondje Baarlo!

Een zeer geslaagd Winter WandelRondje in Baarlo

Op zondag 27 december vond voor de eerste keer het Winter WandelRondje plaats, georganiseerd door KnopenLopen in Baarlo. De ongeveer 150 deelnemers konden via een sfeervol verlichte route een wandeling van ongeveer 6 kilometer maken door de Baarlose bossen. Onderweg werd men verrast door kerstmuziek; bij de pauzeplaats kon men onder het genot van heerlijke erwtensoep genieten van livemuziek. Een fluitensemble speeld, bij het licht van een mooi versierde kerstboom, sfeervolle kerstmuziek.Na afloop werd nog glühwein geschonken en bij een knapperend kampvuur werd nog gezellig nagepraat. Al met al  een wandeling die zeker in de winter voor herhaling vatbaar is.

Smakelijk WandelRondje 2015

Ruim tweehonderd wandelaars hebben op zondag 17 mei deelgenomen aan het Smakelijk WandelRondje Baarlo dat voor de 3e keer werd georganiseerd door KnopenLopen Baarlo.
Tussen 11 en 1 uur kon bij ideaal wandelweer worden gestart om via de uitgezette route op zoek te gaan naar lekkere hapjes die door diverse horecabedrijven werden geserveerd. Eetcafé Apprepo, Sandton Château De Raay, Verswinkel Bekkerie Ut Eppelke, D'Heeren van Baerlo en Hoeve Hofackers waren dit jaar de deelnemende bedrijven.
Ook Historische Werkgroep De Borcht, die haar 40-jarig bestaan viert, kwam men onderweg op diverse plaatsen tegen met historische foto's van Baarlo. Na afloop van de wandeling, die ongeveer 10 km. duurde, kon men bij het nuttigen van Baolderse Kook met koffie of thee, nog wat napraten.
Wij bedanken alle wandelaars en de deelnemende bedrijven voor deze sportieve dag en hopen volgend jaar op een 4e Smakelijk WandelRondje Baarlo.                                                                

2014 zondag 18 mei: 2e Smakelijk WandelRondje Baarlo                                           

2013 zondag 26 mei 1e Smakelijk WandelRondje Baarlo

 

 

 

Top