Koningsdag

KONINGSDAG 27 APRIL 2018 IN BAARLO

10:15 uur start Koningsdag Baarlo met een ludieke opening, door het spelen en meedansen van het Koningslied 2018. Daarna  het luiden van de kerkklokken.

Aansluitend start de kinderoptocht vanaf de Markt met de Fanfare en Drum-Brassband Voorwaarts.

Nb: de hele Markt wordt versierd met oranje vlaggetjes. 

Na afloop van de kinderoptocht de prijsuitreiking voor mooiste versierde fietsjes  en tevens uitreiking van een attentie voor alle deelnemers aan de optocht.     

Start minibellenconcert door fanfare en Voorwaarts op de Markt

11:30 uur start Kinderkleedjesmarkt ( kindermarkt )  Baron van Erplaan. Inrichten kan vanaf 11:00 uur. Opgeven via mail  : kinderkleedjesmarktbaarlo@gmail.com.

11:30 uur start Oud Hollandse Spelen op de kasteelweide. Deelnamekaarten kopen.

14:30 uur einde Kinderkleedjesmark en  Oud Hollandse Spelen  

Voorafgaande aan de versierde kinderoptocht zal de kapelaan de fietsen inzegen, hierna fietsen de kinderen met hun versierde fietsen een rondje door het dorp. Aan de bewoners langs deze kinderoptocht wordt van te voren gevraagd om de Nederlandse vlag buiten te hangen en / of het huis passend te versieren.

Kinderen kunnen hun speelgoed  en andere spullen verkopen via de kinderkleedjesmarkt. De kleedjes kunnen de kinderen neerleggen van de Markt naar de kasteelweide (Baron van Erplaan hoek Sprunklaan ). De kleedjesmarkt werd vroeger tijdens de Volksfeesten georganiseerd maar vinden we meer passen bij Koningsdag.  Bewoners aan de Baron van Erplaan kunnen vanaf 10.00 uur tot 15:30 uur hun woning met de auto niet bereiken. Vriendelijk verzoek uw auto tijdig te verplaatsen.

NB: kinderen kunnen op Markt of kasteelweide een stempelkaart kopen voor deelname aan de Oud-Hollandse Spelencircuit. De kaarten kosten 1 euro/stuk. Het spelencircuit bestaat uit 10 Hollandse spelen. Hebben de kinderen de kaart helemaal vol dan kunnen ze de volle kaart inleveren en ontvangen een zakje chips en een glas limonade.

We willen als Stichting Kinderfeesten Baarlo Koningsdag tot een groot feest maken  en rekenen erop dat vele kinderen met hun ouders deze middag een bezoek brengen aan deze happening.

Veel vrijwilligers zullen zich deze dag inzetten voor de kinderen van Baarlo en omstreken.

Vrijwilligers kunnen zich nog melden om mee te helpen met Koningsdag.

 

Top