Sinterklaas

Intocht Sint Nicolaas Baarlo op zondag 24 november 2019
Zaal Unitas stelt hun locatie ter beschikking voor Sint Nicolaas en zijn Pieten om uit te rusten en cadeautjes in te pakken. Vanaf zaterdag 16 november staat bij zaal Unitas in de Wilhelminastraat een grote rode brievenbus. Hierin kunnen kinderen, verlanglijstjes, kleurplaten, berichtjes of hun gemaakte tekening en knutselwerkjes in doen. Kleurplaten met verlanglijstje worden uitgedeeld op de basisscholen. Alle creaties zullen tijdens de intocht op 24 november worden opgehangen bij Zaal Unitas of op de Markt. Om vandalisme te voorkomen wordt de brievenbus iedere avond weer naar binnen gezet.

Op zondag 24 november zal Sint Nicolaas, vergezeld door vele Zwarte Pieten in Baarlo arriveren.‘ s Morgens zullen al in alle vroegte Zwarte Pieten in het dorp Baarlo rondtrekken in of met verschillende voertuigen. Zij zullen de kinderen alvast voorbereiden op de komst van Sint Nicolaas. Van 12.30 uur tot 13.00 uur kunnen de kinderen zich aanmelden in zaal Unitas in de Wilhelminastraat  voor de letterspeurtocht langs de Baarlose Winkeliers die deze zondagmiddag geopend zijn. Na afloop krijgen de kinderen ook nog wat lekkers aangeboden.

Er zijn van 12.30 uur tot en met 14.00 uur spelactiviteiten voor alle kinderen  in de zaal. Zwarte Pieten zullen hier ook aanwezig zijn. Om 13.45 uur arriveert Sint Nicolaas in de zaal. Met Pakjesboot 12 vertrekt Sint Nicolaas om  14:15 uur, met de Fanfare en Brassband voorop en de kinderen met ouders daarachter, via de Grotestraat naar de Markt. Rond 14.30 uur zal Sint Nicolaas op de Markt aankomen. Sint Nicolaas verwacht daar vele kinderen met hun ouders. Op de Markt zal Sint Nicolaas welkom wordt geheten en daarna zal hij de Baarlose kinderen  toespreken. Na afloop worden aan de kinderen een versnapering uitgedeeld en bestaat de mogelijkheid om met Sint Nicolaas op de foto te gaan. Bij de uitgangen zullen Zwarte Pieten collecteren voor een vrijwillige bijdrage ten bate van het organiseren van de Kinderfeesten in Baarlo. Na afloop van de intocht start de Pietendisco bij Sjiwa in de Hoogstraat die Sint Nicolaas met zijn Zwarte Pieten ook zal bezoeken. Deze middag zullen er diverse winkels geopend zijn waar de kinderen hartelijk welkom zijn.

Indien vóór de ontvangst op de Markt de weersomstandigheden zeer slecht zijn, wordt voor de hele organisatie uitgeweken naar de kerk. Indien dit van toepassing is zullen wij dit kenbaar maken via Facebook (Stichting Kinderfeesten Baarlo).

De organisatie van de intocht is in handen van Stichting Kinderfeesten Baarlo in samenwerking met Sjiwa, stichting Baarlo Leeft!, Ondernemers Vereniging Baarlo en is mede mogelijk door de steun van diverse sponsoren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
T. Vennix, Lijndenhof 11, tel. 06-22493152
M. Driessen, Rdr. v. Baerlestraat 25, tel. 06-20530757

Top