Theater op Straat

10e jaar Theater op Straat Baarlo en ook nu gratis

Vrijdag 16 augustus 2019:  Theater ‘By Night’

I.v.m. 800 jaar Baarlo in 2019 en i.v.m. 10e Theater op Straat festival, bieden we u dit jaar GRATIS  een spectaculaire avondact op vrijdagavond 16 augustus. Vanaf 19.30 uur op Markt in Baarlo.  Meerdere acts met muzikale omlijsting door Pride&Joy.

Holliday on Delay: 

Giselle la Pearl kijkt uit naar haar langverwachte droomvakantie en maakt zich klaar voor een weekje lekker relaxen, maar dan gaat het mis… Door haar ondeugende karakter is een komisch dagje strand verzekerd. Ga met haar mee voor een belevenis die je jong houdt, of je nu een ervaren zwemmer of meer van het pootjebaden bent.

Fire-Fingers:

solo-act Ms. Flames maakt een reis door een wereld vol sensualiteit en visuele kracht. Door middel van dans, theater, jongleren, muziek, kostuums en vuureffecten, verandert Ms. Flames haar publiek van passieve toeschouwers, in de sterren van de show! In totale duisternis zal het spektakel de schoonheid van de vlammen onthullen. Jay Toor is Ms. Flames en ze staat volledig in brand, klaar om het publiek te veroveren met haar vlammende verschijning.

Berry Knapen:

Tussendoor animatie door deze absurdist. Een flamboyante, onvoorspelbare ‘opleuker’, die met aanwezigen laat verbazen, schrikken en lachen.

Zondag 18 augustus 2019:  10e Theater op Straat festival.6 acts doorlopend van 12.00 – 18.20 uur. Zes internationale theateracts op bijzondere locaties in het historische en groene hart van Baarlo.

Entree: We zijn er trots op u dit prachtige festival geheel gratis te kunnen presenteren. Donateurs van stichting Baarlo Leeft! maken dit mogelijk, i.c.m. met alsmede de sponsoring van diverse bedrijven. Wel zullen leden van theatergroep Kameleon verrassend gekleed alle bezoekers om een vrijwillige donatie vragen, om dit evenement ook in de toekomst mogelijk te maken. Als dank voor uw donatie krijgt u een hartvormige sticker opgeplakt, met de tekst: Baarlo Leeft!, ook bij mij!

De optredens:

Op en rond het festivalterrein hangen plattegronden en worden speelschema’s uitgedeeld waarop u in één oogopslag kunt zien waar en wanneer de acts zich afspelen. Als extra hulpmiddel is elke act-locatie gemarkeerd met een kleur. Iedere act treedt vijf keer op. U heeft dus voldoende tijd om van alle optredens te genieten.

Locatie geel: JC Sjiwa, Hoogstraat 1:  Martin Forget - Resto La Table

Aanvang: 12.00 / 13.20 / 14.40 / 16.00 / 17.20

Een onhandige ober in gevecht met een tafel die niet gedekt wil worden. Alles wat op tafel wordt gezet, wordt onmiddellijk door de tafel afgewezen. Hij is iets belangrijks vergeten, iets wat de tafel absoluut nodig heeft. Restaurant gaat al bijna open… Komt Martin er op tijd achter wat hij vergeten is? Van harte welkom in RESTO LA TABLE!

Locatie zwart: op Markt, bij kerk: Al Kote - The only animal here is me

Aanvang: 12.40 / 14.00 / 15.20 / 16.40 / 18.00

Zeer ervaren, veelzijdige artiest met een unieke stijl van improviseren en provoceren. Jonglerend, acrobatisch en clownesk op zoek naar communicatie, verrassen en vermaken. Daarbij gebruik makend van verschillende technieken op het gebied van circus, theater en extreme sporten.

Locatie groen: wasplaats De Sprunk, bij watermolen: Trunk Puppeteers - Cathedralia  

 Aanvang: 12.00 / 13.20 / 14.40 / 16.00 / 17.20

Het publiek treedt binnen in een wereld waar fantasie werkelijkheid wordt. De hulp van jong publiek wordt ingeroepen. Of zijn het niet de poppenspelers, maar is het de kleine ‘bouw’meester die hulp kan gebruiken bij het hoogtepunt van zijn levenswerk? Cathedralia, een act waarbij beelden verwonderen, ontroeren en plezieren.

Locatie blauw: kasteelweide, bij grote treurwilg: Knäcke - Knäcke Rockt… 

Aanvang: 12.40 / 14.00 / 15.20 / 16.40 / 18.00

Meister der Parodie Knäcke is een tijdgenoot die constant strijdt tegen de problemen van het ouder worden. Hij struikelt van de ene tegenslag naar de volgende. Problemen worden tot een parodie, met onverwachte en komische effecten.

Locatie rood: kasteelweide, bij kasteel d’Erp: Di Filippo - Marionetten 

Aanvang: 12.00 / 13.20 / 14.40 / 16.00 / 17.20

Al over de hele wereld te bewonderen en nu ook in Baarlo. Geniet van de taal van het bewegen en de manipulatie van een hele marionettenfamilie en veel decorstukken. Ontdek de ‘edelheid’ van hout en haar tijdloze, warme gezichten.

Locatie wit: kasteelparkbos, nabij Hoeve Hofackers: La Tanik - Salon desastre 

Aanvang: 12.40 / 14.00 / 15.20 / 16.40 / 18.00

Een hele hoop ‘hoelahoeps’, een vliegende hoed en dienbladen; veel dans, circus, lef en elegantie. De straat verandert in een glamoureuze salon. De mondaine ‘La Tanik’ zet de toon en neemt geen blad voor de mond. Geniet van bitterzoete, vrouwelijke charmes, die vastberaden op een ramp aansturen.

Muzikale omlijsting: De Baarlose muziekverenigingen Drum- en Brassband “Voorwaarts”, De Fanfarekapel en DJ ‘Graat vinyl’ zorgen voor muzikale sfeer tussen de Theater op Straat-acts, terwijl u wisselt van locatie en/of een consumptie nuttigt.

Toegankelijkheid: op alle speellocaties zijn zitplaatsen (tapijten voor m.n. jeugd en banken voor ouderen) beschikbaar en ook zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk.

Entree: de toegang is de hele dag gratis. Wel zullen leden van Theatergroep Kameleon passend verrassend gekleed alle bezoekers vragen om een vrijwillige donatie, om dit evenement ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren. Als dank krijgen donateurs een hartvormige sticker opgeplakt, met de tekst: 'Baarlo Leeft!, ook bij mij!'

Catering: Ook voor een hapje en een drankje kunt u op het festivalterrein terecht. Bij Centraal Baarlo (Markt 1), Sjiwa (Hoogstraat 1) en op de kasteelweide.

Top