Kastelendag Baarlo 2019

In 2019 is het 800-jarig bestaan van Baarlo groots gevierd. Stichting Baarlo Leeft! heeft het initiatief daartoe genomen en alle activiteiten ook gecoördineerd/begeleid en zelf in het jubileumjaar de 2e Kastelendag Baarlo georganiseerd en als afsluiting van het ‘feestjaar’ een levende Kerststal i.c.m. onthulling van een ‘Dorpsgedicht’.

De 2e Kastelendag in 2019, wederom op Tweede Paasdag, stond in het teken van een  Middeleeuws festijn. Deze Kastelendag werd georganiseerd ter ere van 800 jaar Baarlo. Tijdens de 1eKastelendag in 2014 stond vooral het bezoeken en bezichtigen van de kastelen centraal. Deze keer werd er gekozen voor ‘verdieping’ naar het verleden. De 4 kastelen en ook de uitkijktoren aan de Maas (met 4 kantelen verwijzend naar het kastelendorp) vormen nu vooral het decor van een Middeleeuws festijn met een grote diversiteit aan activiteiten. Vooral er op gericht om het cultuurhistorisch besef bij vooral de jeugd te vergroten.

Op de kasteelweide bij kasteel d’Erp was een Middeleeuws dorp ingericht en werd de bestormingen van kasteel d’Erp in 1473 door Karel de Stoute nagepeeld. Verder waren er veel activiteiten bij/in de 4 kastelen zoals boogschieten, zwaardvechten, lans werpen; Middeleeuws straattheater; ambachten uit die tijd; roofvogelshows; een verhalenverteller; ringsteken op de fiets (bij de uitkijktoren), Historische wasdemonstraties en openstelling van de oude watermolen in bedrijf.

Al deze ingrediënten maakten het een bezoek meer dan de moeite waard. Dit alles omlijst met passende muziek en catering.

Met een grote toeloop van ruim 3.000 bezoekers, de hele dag stalend weer en een prettig verloop was ook deze 2e editie van Kastelendag Baarlo een succes.

 

Geniet van bijgaande sfeerimpressie.