Onderhoud kerkhof

Op verzoek van stichting Begraafplaats Baarlo onderhoudt de ‘Baarlo Leeft! Groen Groep’ sinds oktober 2021 het kerkhof. Met de ‘Baarlo Leeft! Groen Groep’ is hard gewerkt om het kerkhof dat jaar voor Allerheiligen netjes te maken en met succes.

Sinds die tijd houden we het goed bij door in elke even week op zaterdagmorgen met de Groep Groep van 9.00 tot 12.30 uur daar onderhoud te plegen.  Zin om daaraan een bijdrage te leveren? Meld je via baarloleeft@baarlo.nl

Al doende stelden we vast dat het  een heel mooi stukje Baarlo is wat aandacht verdient. Daarop zijn we met stichting Begraafplaats Baarlo de uitdaging aan gegaan om het kerkhof te evolueren naar een kerkhofpark, beleefpark en wandelpark, waar je rustig een stukje kunt wandelen tot rust komen. Sindsdien hebben we er de paden verbeterd; ruim 500 struiken geplant; ruim 1000 bloembollen gepoot; bloemenmengsels gezaaid op enkele open plekken; bankjes bijgeplaatst en vogelhuisjes opgehangen. Het heeft als het ware een facelift ondergaan, maar het is nog niet geheel naar wens.

Momenteel zijn we bezig met een bomenplan omdat de oudste bomen meer dan 40 jaar geleden geplant zijn en aan vervanging toe zijn. Sowieso worden er in 2024 al 6 mooie opgaande bomen bij geplant, met dank aan gemeente Peel en Maas.
Om dit alles te kunnen blijven doen, zijn we aan de slag om via o.a. de gemeente wat steun te krijgen voor dit openbaar stukje park waar met name senioren prettig kunnen verpozen.